skolstart2015 front

Ladda ner katalog  icon Skolstartkatalog 2015 (3.06 MB)

Nyheter

 

Flickan framför muren

Flickan framför muren av Kristina Appelqvist

En tysk professor ska utses till hedersdoktor vid Västgöta universitet. Beslutet utlöser en storm av reaktioner på grund av professorns bakgrund i det forna DDR. Då högtiden närmar sig hotas rektor till livet. Trots massiv polisbevakning slutar ceremonin i en mardröm av ond bråd död. Forskaren Helena Waller dras motvilligt in i jakten på en gåtfull mördare.

Tinas sommar

Tinas sommar av Tina Nordström

Nu är Tinas sommar här, fullproppad med recept på mat som kan ätas på stranden, på verandan eller i trädgårdsbersån. Här finns sommarrulle, strandhugg, grillat, sallader, såser och röror. Som alltid är det gott utan att vara krångligt. För inte vill man ägna större delen av sommaren i köket? Nej, gör som Tina – ät gott och få tid över till att slappa i hängmattan eller ligga på stranden...

Som eld

Som eld av Sara Lövestam

Lollo kan inte förklara varför hon gick just hit. Eller varför hon inte gick härifrån. När Anna överraskade henne kunde hon ha sagt "ursäkta" och gått. Hon kunde ha sagt nej till att ge henne bensintanken, och nej till att gå ned i båten. Hon känner fortfarande Annas hand om sin handled, hennes hukande kroppsställning när hon visade hur man drog snöret.

Sköna, gröna sommar

Sköna, gröna sommar av Hannu Sarenström

Det är på trappan man lever sin sommar. Ett bra trapphäng är det bästa. Det är här man dricker sitt frukostkaffe, äter macka och akutlunchen. Dricker vin på kvällen om solen legat på, pratar i telefon, snackar med grannen eller myser med sin käresta, läser tidningen och äter croissanter som smular på stegen.

Vita spår

Vita spår av Emelie Schepp

Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord har en ung kvinna hittats död. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen.
Ett märkligt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Men det dröjer inte länge förrän utredningen blir mer personlig än hon har tänkt sig.

Järnblod

Järnblod av Liza Marklund

Annika Bengtzons syster Birgitta är försvunnen, vilket tvingar Annika att konfronteras med sitt förflutna. Samtidigt ser Kvällspressens papperstidning ut att gå i graven, men Schyman vill inte bli den som lade ner den svenska journalistiken.
Elfte och avslutande delen i Liza Marklunds succéserie.

Gurun i Pomonadalen

Gurun i Pomonadalen av Mikael Bergstrand

Efter vännen Yogis storslagna indiska bröllop återvänder Göran Borg till Sverige. Han är arbetslös, förhållandet knakar i fogarna och han dricker för mycket. Men så dyker Yogi upp i Sverige och tillsammans beger de sig till Pomonadalen på Österlen. Där blir Yogi mycket populär tack vare sitt stora hjärta och öppna sinne.

Almedalen har fallit

Almedalen har fallit av Erik Lewín

I skuggan av folkfesten i Almedalen tar sig en grupp tungt beväpnade män in genom ringmuren och deras attack är lika välplanerad som brutal. På mindre än en timme har de okända terroristerna tagit kontroll över Visby. Tusentals människor, inklusive statsministern och flera av näringslivets makthavare, tas som gisslan. Samtidigt som polis och militär försöker reda ut vem som ska leda landets styrkor fortsätter terroristerna sina planer och de ligger hela tiden minst ett steg före.

Barfotaflickan

Barfotaflickan av Katerina Janouch

En natt kommer en papperslös kvinna in på förlossningen. Hon föder en pojke men dagen efter försvinner hon spårlöst. Ingen vet vart hon tagit vägen eller varför hon lämnat kvar sitt nyfödda barn. Samtidigt sker en rad dramatiska händelser i Cecilias familj. Sonen Marcus drabbas och även modern Christina. Både privat och i sitt yrke brottas Cecilia med svåra frågor om människors lika värde.