UGGLANS MÅNADSBOK

21 augusti- 20 september 2014

En fransk curry

En fransk curry av Richard C. Morais, 21 augusti - 20 september 2014, pris 189 kr

Från Bombays färgsprakande myller tvingas familjen Haji att fly efter en oväntad tragedi. Ödets vägar leder dem till en fransk alpby där de öppnar en enkel restaurang mitt emot en prisad, traditionell lyxrestaurang. Stjärnkocken Madame Mallory skyr inga medel för att driva bort familjen, något som dock visar sig bli Hassans biljett till Paris och hans chans att öppna en egen gourmetrestaurang.

UGGLANS MÅNADSPOCKET

21 augusti - 20 september 2014

 

Hägring 38

Hägring 38 av Kjell Westö, pris 49 kr

Thune engagerar sig i utrikespolitiken även som skribent i dagspressen, men är inte  engagerad i så mycket annat. Han är frånskild och uppgiven, och ägnar sin byrå ett förstrött intresse. Som tur är har han en duglig hjälp i sin nyanställda sekreterare, Matilda  Wiik. Men fru Wiik känner sig inte särskilt duglig. Hon jagas av minnen från inbördeskriget, då hon var sexton år gammal och tvingades uppleva saker hon försökt glömma sedan dess. En dag hinner minnena ikapp henne. När Onsdagsklubben har möte på kontoret så hör hon en röst hon hade hoppats aldrig behöva höra igen.

Nyheter

 

Havskatten

Havskatten av Ann Rosman

I kretsarna runt kungen möter Karolina greve Douglas Lagercreutz, som snart visar sig bära på en skamlig hemlighet. En kväll i maj 2013 övar Marstrands deltidsbrandkår rökdykning inne på det anrika Turisthotellet, men övningarna avbryts när brandmännen hittar kroppen av en död man. Karin Adler vid kriminalpolisen i Göteborg kallas in för att utreda fallet.

Miriam om natten

Miriam om natten av Maria Nygren

Nittonåriga Miriam räddar livet på en tjej, Sofia, som därefter hamnar i koma. Sofias familj tror att Miriam är en nära vän till Sofia och drar in henne i sin krets. En krets som Miriam väldigt gärna vill tillhöra ...

Birgittas bästa

Birgittas bästa av Birgitta Rasmusson

Här har Birgitta Rasmusson valt sina absoluta favoriter bland de godaste kakorna hon vet över 40 recept att njuta av. Dessutom ger hon sina bästa baktips.

 

Björndansen

Björndansen av Anders Roslund & Stefan Thunberg

Allt är inövat. Sekund för sekund. Varje rörelse på plats. Det kommer inte finnas ett enda vittne som kan återge vad som hände. Inte en enda polis kommer hitta spår som leder till gärningsmännen. Efteråt är det berusning och lättnad. Många år tidigare, tre bröder som svetsas samman medan familjen går sönder. En pappa som lär dem att alltid slå tillbaka, en mamma som vill bryta sig loss.

Flickor som skimrar

Flickor som skimrar av Lauren Beukes

Den våldsamme luffaren Harper Curtis hamnar i ett hus som ger honom möjlighet att resa i tiden. Han använder det till att förfölja sina "flickor som skimrar" - unga kvinnor med hela livet framför sig. Tills han förgör dem. Kirby Mazrachis liv är förstört efter ett brutalt mordförsök. När Kirby undersöker sitt eget fall hittar hon de andra flickorna, de som inte klarade sig. 

 

Du försvinner

Du försvinner av Christian Jungersen

Mia jobbar som lärare och hennes make Fredrik är en välkänd och högt uppskattad rektor på en privatskola. Under en semester på Mallorca börjar Fredrik plötsligt uppträda märkligt. När de åker bil börjar han att köra så vårdslöst att Mia undrar om de kommer att överleva. Under det efterföljande grälet kollapsar Fredrik och hamnar på sjukhus. Förmodligen kommer han aldrig mer att bli samme man som Mia en gång gifte sig med.

Tjockare än vatten

Tjockare än vatten av Carin Gerhardsen

Hon lämnade dörren på glänt och steg - fortfarande med en obestämd känsla av obehag och en påtaglig känsla av övergivenhet - över kanten och satte fötterna i det varma vattnet. Hon satte sig på huk, grep tag om kanterna och gled sedan försiktigt ner i badkaret. Mellan henne och den stängda dörren stod plötsligt en äldre version av henne själv. Den svartklädda kvinnan med det långa grå håret tog ett steg i hennes riktning. Nu började tankarna klarna.

I maktens skugga

I maktens skugga av Viveca Sten

Carsten Jonsson har köpt den långa fina stranden på öns södra sida och det lyxiga hus som han låtit uppföra retar gallfeber på öborna. Märkliga olyckor har inträffat under byggets gång. Är det rena tillfälligheter eller handlar det om sabotage? När Carsten Jonsson bjuder in till invigningsfest slutar det med en katastrof. Har händelserna att göra med husbygget eller finns det någon annan orsak? Vem kan man lita på när man har gjort sig till ovän med alla?

Svarta vatten

Svarta vatten av Attica Locke

Svarta vatten är en laddad och nervkittlande kriminalroman som utspelar sig i 80-talets Texas. Advokaten Jay Porter dras mot sin vilja allt djupare in i ett mysterium vars förvecklingar leder ända till Houstons absoluta maktelit.