skolstart2015 front

Ladda ner katalog  icon Skolstartkatalog 2015 (3.06 MB)

Nyheter

 

Good food

Good food av Kristin Kaspersen

I den här boken får du massor med inspiration, men också smarta tips på råvaror att börja din hälsosamma resa med. Kristin älskar frukt och bär, och det syns i recepten där du hittar grönsaker, juicer och rawfood. Maten i den här boken är således en härlig blandning av bra råvaror och fräscha smaksättningar. Och det är enkelt: bra vardagsmat som också funkar för dina barn.

 

Gray Mountain

Gray Mountain av John Grishamn

Samantha Kofer förlorar sitt jobb på en av de stora advokatbyråerna i New York. Över en natt byts det trendiga livet ut mot en juristfirma i den lilla hålan Brady i Appalacherna. Runtomkring Brady breder skogsskövlingen ut sig. Men hur får egentligen kolbolagen sin mark? Samantha dras in i ett spel där storföretagen inte skyr några medel och där den lilla människans kamp för att överleva står på spel.

Leva livet hela livet

Leva livet hela livet av Bodil Jönsson

Nu har drömmen om ett längre liv förverkligats i vår del av världen. Vi blir allt äldre och innebörden av att vara pensionär har förändrats mycket de senaste åren. Men vi står inför såväl hälsomässiga som samhälleliga utmaningar. Istället för att låta sig nedslås av ödesprofetior vill Bodil Jönsson, sin vana trogen, ta vara på den kraft äldre har och ta reda pa hur vi kan leva ett gott och aktivt liv, hela livet.

Järnblod

Järnblod av Liza Marklund

Annika Bengtzons syster Birgitta är försvunnen, vilket tvingar Annika att konfronteras med sitt förflutna. Samtidigt ser Kvällspressens papperstidning ut att gå i graven, men Schyman vill inte bli den som lade ner den svenska journalistiken.
Elfte och avslutande delen i Liza Marklunds succéserie.

Tid

Tid av Alex Schulman & Sigge Eklund

Å ena sidan är tiden konkret: klockan som oundvikligen tickar framåt, sekunderna som går. Å andra sidan är tiden obegriplig. Ett år kan passera i rasande fart, ett kort ögonblick av fasa kan vara i en evighet. Tiden är en gåta, att försöka förstå den är att försöka förstå livet. Aldrig tidigare har duon varit så utlämnande som här. Genom sina träffsäkra analyser av sig själva och sin samtid levererar författarna insikter som är både inspirerande och underhållande, men också omskakande.

 

 

Mördar-Anders och hans vänner

Mördar-Anders och hans vänner av Jonas Jonasson

Kyrkoherden Johanna Kjellander och receptionisten Per Persson möts på en parkbänk. De vill båda utkräva hämnd på tidigare generationer, men av helt olika anledningar. I deras väg kommer en lika argsint som naiv man. Han heter Johan Andersson, men prästen och receptionisten ser till att han strax är "Mördar-Anders" med hela Sverige.

Grey

Grey av E L James

Christian Grey kontrollerar allt i sitt liv. Men trots framgång och pengar är hans värld tom och innehållslös fram till den dagen då Anastacia Steele bokstavligen ramlar in på hans kontor och in i hans liv. Han försöker glömma henne men får istället uppleva känslor han aldrig varit i närheten av. Som ingen annan kvinna ser hon på sitt blygsamma sätt rakt igenom honom, förbi alla pengar, förbi alla framgångar och rakt in i hans iskalla sårade hjärta.

Det som inte dödar oss

Det som inte dödar oss av David Lagercrantz

Lisbeth Salander är rastlös. Hon medverkar i en hackerattack utan någon särskild anledning. Hon tar risker hon vanligtvis är noga med att undvika. Det är inte likt henne. En dag ringer professor Frans Balder, en ledande auktoritet inom AI-forskning, till Blomkvist. Balder säger sig sitta på världsavgörande information om amerikanska underrättelsetjänsten. Han har dessutom haft kontakt med en ung kvinnlig superhacker, som bär vissa likheter med en person Blomkvist känner väl.

 

Halvvägs

Halvvägs av Fredrik Reinfeldt

Den 17 september 2006. Jag sitter ensam med två tal framför mig. Valrörelsen är över, vallokalerna har stängt och runt om i landet räknas röster. Det är jämnt. Hela mitt politiska liv passerar för mitt inre. Alla mina drömmar och alla mina planer, men också vetskapen om att allt är minuter från att förändras.