Nyheter

 

Min hemlighet

Min hemlighet av Petter Stordalen

Petter Stordalen delar med sig av alla sina hemligheter, alla de tips och tricks som tagit honom dit han är idag både som make, far och företagsledare. En historia om att våga när andra tvekar, om att få ut det bästa av de omkring dig. En historia att både lära av och leva efter.

Baka med Linus

Baka med Linus av Linus Hansson

Vinnaren i Hela Sverige bakar 2015, Linus Hansson, bjuder på en härlig blandning av småkakor och konditoriklassiker med twist, matiga bröd, lyxiga tårtor och ett helt kapitel med favoritråvaran choklad. Enkla recept och snygg finish är Linus motto, och allt är så klart fantastiskt gott!

Pelle Svanslös firar jul
Månadens barnbok
21 november-31 december 2015
Pelle Svanslös firar jul av Gösta Knutsson, 99 kr 

Ljus tänds, julklappar lackas, och lussekatter bakas i stugorna. Julen är på väg till katternas Uppsala och Pelle Svanslös och hans vänner förbereder sig för fullt. Den perfekta högläsningsboken att samlas kring i juletid. 

Playground

Playground av Lars Kepler

Under en insats i Kosovo blir löjtnant Jasmin Pascal-Anderson skjuten och hennes hjärta står stilla under fyrtio sekunder. Hon lämnar det militära och lever tillsammans med sin son när det hemska inträffar, en trafikolycka där sonen skadas allvarligt. De måste stanna hans hjärta men Jasmin vet att den andra sidan är en mycket farlig plats och farligast av allt är lekplatsen – playground.

Allt jag inte minns

Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri

Vinnaren av Augustpriset 2015 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok. 
Hur dog Samuel och varför? Romanen är en kärlekshistoria och en berättelse om våld, oförlåtliga svek och ekonomins makt. En okonventionell romanstruktur där flera olika röster tecknar porträttet av huvudpersonen.

Min europeiska familj: de senaste 54 000 åren

Min europeiska familj: de senaste 54 000 åren av Karin Bojs

Vinnaren av Augustpriset 2015 i klassen Årets svenska fackbok.

En ovanlig och allomfattande släktkrönika, där dna ger ny kunskap om européers högst blandade ursprung. Det är en överraskande historia som berättas med hjälp av den senaste tidens svindlande vetenskapliga framsteg. Sällan har 54 000 år förflutit så lätt och så lärt. 

Den här boken älskar dig

Den här boken älskar dig av Pewdiepie

En vackert illustrerad sammanställning av inspirerande sägningar som talar om för dig hur du skall leva ditt liv. Om du följer dessa råd till punkt och pricka kommer ditt liv att bli lättare, glamorösare och rikare. Tänk vilken skön person alla skulle tycka att du är om du levde efter devisen: du kan aldrig misslyckas om du inte provar. En bok för alla av YouTubefenomenet Pewdiepie.

Axels tid

Axels tid av Lars Lerin
Lars Lerin växte upp i bruksorten Munkfors i Värmland, och hittade tidigt en förebild och en mentor i sin närhet: Axel Florin, fabriksarbetare och skulptör.
Axels tid är en hyllning till Axel och till skapandet, och illustreras av Lerins fantastiska målningar. Aktuell i Skavlan SVT 1 20/11 kl. 21.00.

När hundarna kommer

När hundarna kommer av Jessica Schiefauer

Vinnaren av Augustpriset 2015 i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok. 
Ett år förflyter. Året då Ester och Isak möts. Då Isaks bror, Anton, lockas in i en tillvaro av hat, hakkors och våld. Den här sommaren älskar två unga människor varandra bortom sans och vett. Den här sommaren misshandlas en ung pojke till döds vid en stilla insjö.