Nyheter

 

Evighetens rand

Evighetens rand av Ken Follett

Den östtyska läraren Rebecca Hoffman upptäcker att Stasi spionerar på henne och fattar ett hastigt beslut som kommer att påverka hennes familj för resten av livet. Juristen George Jakes blir rekryterad till Robert Kennedys justitiedepartement och befinner sig plötsligt mitt i kampen för medborgerliga rättigheter, samtidigt som han måste utkämpa en annan strid på det personliga planet. Cameron Dewar, sonson till en senator, går med på att bli spion, men tvingas inse att världen är en farlig plats.

 

 

Vi

Vi av David Nicholls 

"Jag såg fram emot att vi skulle bli gamla tillsammans. Du och jag, att vi skulle åldras och sedan dö tillsammans."
"Men Douglas, vilken normal människa skulle se fram emot det?"

Han bestämmer sig för att göra deras sista familjesemester till århundradets resa; en resa som kommer att föra dem alla närmare varandra, och vinna hans sons respekt. En resa som kommer att få Connie att bli förälskad i honom på nytt.

 

En mörkare himmel

En mörkare himmel av Mari Jungstedt

I gryningen puttrar en fiskebåt in mot hamnen i Arguineguin på södra Gran Canaria. En av fiskarna får syn på en död kvinna som ligger på klipporna nedanför den norska sjömanskyrkan. Hon är skandinaviskt blond, naken och kroppen är arrangerad efter en berömd målning från fjortonhundratalet, Venus födelse. Polisen söker febrilt efter gärningsmannen och får oväntad hjälp av den svenska journalisten Sara Moberg.

Jonny Liljas skuld

Jonny Liljas skuld av Olle Lönnaeus

Jonny Lilja, knarkspanare i Malmö, har nått botten. Hans fru har lämnat honom och speldjävulen är hans enda kvarvarande följeslagare. Efter ett förlorat pokerparti med skyhöga insatser står han dessutom i skuld till den jugoslaviske maffiabossen Jokovic. En skuld Jonny betalar av på genom att svika sitt yrke och sig själv. Efter att en kväll ha druckit ett par flaskor vin beger sig Jonny till Ravlunda skjutfält på Österlen för att göra slut på allt elände.

21 dagar till ett lättare och friskare liv

21 dagar till ett lättare och friskare liv av Karin Björkegren Jones

Med välkända hälsoprofilen Karin Björkegren Jones detoxmetod är det lätt att hjälpa kroppen att rensa ut gifter. Genom att utesluta allt "vitt", kött, kaffe och alkohol under 21 dagar ger du kroppen en härlig nystart.

Denna dagen, ett liv

Denna dagen, ett liv av Jens Andersen

"Jag bara lever på och tycker att man ska behandla var dag som om den var den enda man har", sa Astrid Lindgren som avled 2002, vid 94 års ålder. Orden "Denna dagen, ett liv" följde henne hela vägen genom livet, kärleken och konsten, som ett mantra och en mening med människans oförskämt korta liv: Grip det, njut av det, använd det!

Jordstorm

Jordstorm av Mons Kallentoft

En tidig majmorgon hittas en ung man död i ett dike intill Göta kanal. Han är naken, men kroppen bär inga synliga spår av våld och när Malin Fors och hennes kollegor anländer till platsen råder en märklig tystnad. Det är som om alla röster har dämpats. Mannen identifieras snart som Peder Åkerlund, före detta Sverigedemokrat, utesluten ur partiet på grund av sina rasistiska uttalanden men numera omvänd. Det visar sig att han har blivit mördad.

 

 

Nystart - starkare, friskare, piggare med enkel träning

Nystart - starkare, friskare, piggare med enkel träning av Gunilla Hasselgren

Här finns kunskap om vad som händer med kroppen med åren och hur man kan både förebygga och behandla. Men framför allt får du hjälp förbi hindren samt en rad effektiva träningsprogram med bara kroppen som redskap.

Lev som Yoga Girl

Lev som Yoga Girl av Rachel Brathen

Yoga Girl är en inspirerande och bildrik bok med yoga och läckra recept plåtade i vackra miljöer. I sin bok berättar Rachel om sitt liv, hur hon upptäckte yogan och om vägen till ett friare och sundare liv. Du behöver inte leva på något särskilt sätt för att vara en yoga girl eller boy - yoga är för alla. Allt du behöver göra är att lära dig att lyssna på din kropp och känna in vad just du behöver, utan att jämföra dig med andra. Börja där du är, gör vad du kan av det du har - och börja nu!