UGGLANS MÅNADSBOK

21 februari - 20 mars 2015

 

Paradisbaden

Paradisbaden av Akli Tadjer, 21 februari - 20 mars 2015, pris 179 kr

 

Adèle Reverdy är begravningsentreprenör - ett faktum som inte direkt har en positiv inverkan på hennes kärleksliv. Men dagen Adèle fyller trettio år tar livet en ny riktning. På födelsedagsfesten träffar hon den före detta akrobaten Léo, som efter att ha förlorat synen i en olycka arbetar som massör. Den vackre Léo blir snart en sol i Adèles liv. Med stöd av sin bästa vän Leïla gör hon allt för att vinna hans hjärta.

 

 

UGGLANS MÅNADSPOCKET

21 februari - 20 mars 2015

 

Ulrikas bok

Ulrikas bok av Maria Gustavsdotter, 21 februari - 20 mars 2015, pris 49 kr

 

Det som skulle vara ett oskyldigt skämt får ödesdigra konsekvenser. Ulrika flyr brådstörtat från det lilla samhället på Orust för att söka sig en framtid någon annanstans. Snart slår hon följe med en säregen grupp gycklare och hamnar mitt i ett krigshärjat Uddevalla. Hennes syskon är kvar hemma på prästgården, men de står också inför omvälvande förändringar.

front februarirea 2015

Nyheter

 

Mitt medelhavskök

Mitt Medelhavskök av Fernando Di Luca

Fernando di Luca bjuder in två professorer vid Karolinska Institutet, Mai-Lis Hellénius och Paolo Parini, för att samtala om varför den goda medelhavsmaten är så bra för oss. Här pratas det fritt om matminnen, livsnjutning, hälsa, kemi och statistik. Bland annat får vi lära oss om de hälsobringande så kallade polyfenolerna som enligt ny forskning kan vara den enskilt viktigaste fördelen med att äta på medelhavsvis.

Huset mittemot

Huset mittemot av Alex Haridi

Det finns historier som berättas om och om igen trots att alla redan har hört dem. Historien om Jonathan Andersson var en av dessa. Det fanns inte en elev på Uddviksskolan som inte kunde den utantill och ändå slutade den aldrig att fascinera. Det var ingen lång historia och den var inte särskilt komplicerad. Den gick så här: "Den nittonde oktober 1992 cyklade Jonathan Andersson hem från skolan. Han åt sitt mellanmål och gjorde sina läxor. Sedan gick han upp på vinden och ...

Dödlig besatthet

Dödlig besatthet av Nora Roberts

Författaren Lila Emerson blir vittne till hur en kvinna knuffas ut genom ett fönster på fjortonde våningen i New York. Som lägenhetsvakt kan hon inte låta bli att smygtitta på sina grannar. Allt är ganska oskyldigt, tills hon en kväll ser att paret mitt emot börjar bråka. Plötsligt trycks kvinnan brutalt mot fönstret och faller handlöst ut. Allt sker så plötsligt och Lila hinner inte sträcka sig efter telefonen för att ringa polisen.

Denna dagen, ett liv

Denna dagen, ett liv av Jens Andersen

"Jag bara lever på och tycker att man ska behandla var dag som om den var den enda man har", sa Astrid Lindgren som avled 2002, vid 94 års ålder. Orden "Denna dagen, ett liv" följde henne hela vägen genom livet, kärleken och konsten, som ett mantra och en mening med människans oförskämt korta liv: Grip det, njut av det, använd det!

Stenänglar

Stenänglar av Kristina Ohlsson

Snart är det påsk och Simona ser fram emot att tillbringa en vecka med sin mormor i Åhus. Men något är fel. Mormor är trött och tankfull. Och Simona hör knarrande steg från Suckarnas rum. De stora stenstatyerna i trädgården flyttar sig hela tiden, och varifrån kommer de mystiska rösterna på de gamla kassettbanden?

Helveteselden

Helveteselden av Karin Fossum

I handlingens centrum står två ensamstående mödrar med varsin son, två familjer som på varsitt håll kämpar mot tillvarons torftighet och dåliga odds, män som svikit och familjehemligheter som får katastrofala följder.

Kalla mig Paddington

Kalla mig Paddington av Michael Bond

En efterlängtad nyutgåva av en numera klassisk illustrerad kapitelbok möter vi Paddington, björnen från Peru, för första gången. - Var kommer du ifrån? frågade fru Brown. Björnen såg sig försiktigt omkring. Sedan viskade han: - Jag har åkt båt från mörkaste Peru. Men tala inte om det för någon! Ni förstår, jag har åkt som fri-passagerare.

Han & dom

Han & dom av Katarina von Bredow

Sexornas korridor. Äntligen är den deras. Det här har varit sommaren när alla har vuxit mer än vanligt, särskilt tjejerna. De skrattar inte längre åt Kevins fräcka skämt. Än mer irriterande är det faktum att Alicia fortfarande är ihop med Andreas och att Kevin inte kan låta bli att tänka på henne. Det måste finnas något skäl till att Alicia är ihop med en tönt som Andreas och Kevin bestämmer sig för att ta reda på vad det är.

 

Skuggan av ett liv

Skuggan av ett liv av Hilary Mantel

Hilary Mantels självbiografi Skuggan av ett liv är lika delar personlig historia och kvinnohistoria.