UGGLANS MÅNADSBOK

21 januari - 20 februari 2015

All Inclusive

All inclusive av Hans Gunnarsson, 21 januari - 20 februari 2015, pris 179 kr

Författaren C.G:s karriär har gått i stå, han behöver ett jobb. Mot alla odds får han ett erbjudande, åk till en all inclusive-resort på Guadeloupe och skriv en roman som lockar människor att åka dit. På plats i Guadeloupe är distraktionerna många. Obegränsat med alkohol, bara en sådan sak, sol, kvinnor. Omgiven av semestrande människor och deras berättelser börjar C.G. märka att han inte alls kan styra historien han ska skriva. Sorg och längtan tar sig helt egna vägar. Och när dödsfallen börjar komma inser C.G. att det är någon annan som drar i trådarna - han är snarare intrigens fånge.

 

UGGLANS MÅNADSPOCKET

21 januari - 20 februari 2015

Röd dimma

Röd dimma av Patricia Cornwell, 21 januari - 20 februari 2015, pris 49 kr

En av Kay Scarpettas tidigare chefer, Jack Fielding, har hittats mördad. Hon beslutar sig för att ta reda på varför, trots att alla i hennes närhet avråder henne. Modern till en bestialisk mördare sitter fängslad i Georgia för sexbrott och Scarpetta reser dit. Snart upptäcker rättsmedicinaren att mordet på Jack Fielding bara är början - och att mördaren nu är ute efter henne.

Nyheter

 

 

Vi

Vi av David Nicholls 

"Jag såg fram emot att vi skulle bli gamla tillsammans. Du och jag, att vi skulle åldras och sedan dö tillsammans."
"Men Douglas, vilken normal människa skulle se fram emot det?"

Han bestämmer sig för att göra deras sista familjesemester till århundradets resa; en resa som kommer att föra dem alla närmare varandra, och vinna hans sons respekt. En resa som kommer att få Connie att bli förälskad i honom på nytt.

 

Mitt medelhavskök

Mitt Medelhavskök av Fernando Di Luca

Fernando di Luca bjuder in två professorer vid Karolinska Institutet, Mai-Lis Hellénius och Paolo Parini, för att samtala om varför den goda medelhavsmaten är så bra för oss. Här pratas det fritt om matminnen, livsnjutning, hälsa, kemi och statistik. Bland annat får vi lära oss om de hälsobringande så kallade polyfenolerna som enligt ny forskning kan vara den enskilt viktigaste fördelen med att äta på medelhavsvis.

Huset mittemot

Huset mittemot av Alex Haridi

Det finns historier som berättas om och om igen trots att alla redan har hört dem. Historien om Jonathan Andersson var en av dessa. Det fanns inte en elev på Uddviksskolan som inte kunde den utantill och ändå slutade den aldrig att fascinera. Det var ingen lång historia och den var inte särskilt komplicerad. Den gick så här: "Den nittonde oktober 1992 cyklade Jonathan Andersson hem från skolan. Han åt sitt mellanmål och gjorde sina läxor. Sedan gick han upp på vinden och ...

21 dagar till ett lättare och friskare liv

21 dagar till ett lättare och friskare liv av Karin Björkegren Jones

Med välkända hälsoprofilen Karin Björkegren Jones detoxmetod är det lätt att hjälpa kroppen att rensa ut gifter. Genom att utesluta allt "vitt", kött, kaffe och alkohol under 21 dagar ger du kroppen en härlig nystart.

Denna dagen, ett liv

Denna dagen, ett liv av Jens Andersen

"Jag bara lever på och tycker att man ska behandla var dag som om den var den enda man har", sa Astrid Lindgren som avled 2002, vid 94 års ålder. Orden "Denna dagen, ett liv" följde henne hela vägen genom livet, kärleken och konsten, som ett mantra och en mening med människans oförskämt korta liv: Grip det, njut av det, använd det!

Stenänglar

Stenänglar av Kristina Ohlsson

Snart är det påsk och Simona ser fram emot att tillbringa en vecka med sin mormor i Åhus. Men något är fel. Mormor är trött och tankfull. Och Simona hör knarrande steg från Suckarnas rum. De stora stenstatyerna i trädgården flyttar sig hela tiden, och varifrån kommer de mystiska rösterna på de gamla kassettbanden?

Nystart - starkare, friskare, piggare med enkel träning

Nystart - starkare, friskare, piggare med enkel träning av Gunilla Hasselgren

Här finns kunskap om vad som händer med kroppen med åren och hur man kan både förebygga och behandla. Men framför allt får du hjälp förbi hindren samt en rad effektiva träningsprogram med bara kroppen som redskap.

Lev som Yoga Girl

Lev som Yoga Girl av Rachel Brathen

Yoga Girl är en inspirerande och bildrik bok med yoga och läckra recept plåtade i vackra miljöer. I sin bok berättar Rachel om sitt liv, hur hon upptäckte yogan och om vägen till ett friare och sundare liv. Du behöver inte leva på något särskilt sätt för att vara en yoga girl eller boy - yoga är för alla. Allt du behöver göra är att lära dig att lyssna på din kropp och känna in vad just du behöver, utan att jämföra dig med andra. Börja där du är, gör vad du kan av det du har - och börja nu!

Kalla mig Paddington

Kalla mig Paddington av Michael Bond

En efterlängtad nyutgåva av en numera klassisk illustrerad kapitelbok möter vi Paddington, björnen från Peru, för första gången. - Var kommer du ifrån? frågade fru Brown. Björnen såg sig försiktigt omkring. Sedan viskade han: - Jag har åkt båt från mörkaste Peru. Men tala inte om det för någon! Ni förstår, jag har åkt som fri-passagerare.