Banner feb rea 2016

Nyheter

 

Snövit ska dö

Snövit ska dö av Nele Neuhaus

En grå och regnig novemberdag finner man skelettet efter en ung flicka. Mer än tio år tidigare försvann två tonårsflickor, Laura och Stefanie, i den pittoreska byn Altenhain. Tobias pekades ut som förövare och dömdes till fängelse. Nu är han ute och har återvänt till sitt barndomshem då ännu en flicka försvinner...

Vego hela dagen

Vego hela dagen av Mattias Kristiansson

Äntligen en vegetarisk kokbok för yngre! Intresset för att äta vegetariskt växer stort och här får du 50 lättlagade favoriter. Uppiggande frukost, välbehövliga mellanmål och spännande vardags- och bjudmat. Vägen in i det vegetariska köket även för nybörjaren!

Vinterfåglar

Vinterfåglar av Lars Jonsson

I Vinterfåglar presenteras de käraste vintergäster vi har: de cirka femtio vanligaste fåglarna vid våra fågelbord, talgbollar och kärvar. Uppkäftiga Blåmesar och tjattrande pilfinkar och många fler, Lars lär oss att känna igen dem. Han beskriver även arternas personligheter och allt är skildrat med Lars fantastiska akvareller.

Konsten att njuta av livet

Konsten att njuta av livet och ändå få saker gjorda
av Olof Röhlander

Vill du kunna njuta mer av livet utan att tappa styrfart? Hitta fram både till hängmattans vila och till arbetslusten? Här beskrivs njutandets konst på ett nytt och annorlunda sätt. Författaren vänder upp och ner på invanda föreställningar och förklarar till exempel varför man inte ska ta dagen som den kommer.

Sjuka själar

Sjuka själar av Kristina Ohlsson

Det var sommar när Lukas försvann. Han hittades efter några veckor svårt skadad, berövad alla minnen. Ytterligare två personer var borta, men de kom aldrig tillbaka. Tio år senare återvänder han, rädd för allt han vill veta men inte förmår minnas.

Singers melodi

Singers melodi av Vanna Rosenberg

En varm och vacker historia om hur det är att komma till en främmande plats utan sin familj. En historia om att längta bort till den plats där man hör hemma. Berättelsen om sjölejonet Singer och pojken Manfred på den kringresande cirkusen är en högaktuell högläsningsbok för hela familjen.

Eat Clean

Eat Clean av Kristina Andersson

För dig som är intresserad av att äta mer hälsosamt, få mer energi och näring av kosten och som dessutom vill stärka ditt immunförsvar, detta är boken för dig! Med näringsfysilogen Kristina Anderssons hjälp blir det enklare att välja de råvaror och livsmedel som gör mest nytta.

AB-Nollmetoden med Ulrika

AB-nollmetoden med Ulrika av Ulrika Davidsson

Ulrika har fördjupat sig i forskningen kring blodgruppsanpassad kost. Enligt denna teori speglar blodgruppstillhörigheten din inre kemi och visar på vad du bör äta för att må bra. Ulrika har själv praktiserat denna metod samt haft stor användning av den i sitt arbete som kostrådgivare. Boken är fylld med inspirerande recept, tips och råd och enkla kostplaner så att du snabbt kan komma igång. Lättare än så här blir det inte!

Motvind

Motvind av Dan Buthler &
Dag Öhrlund

Kommissarie Jacob Colt vill sätta dit Christopher Silfverbielke, som förstört hans liv. När han kontaktas av Silfverbielkes syster, som ber honom döda hennes bror, tvekar han inte. Medan de smider planer funderar Silfverbielke på framtiden. När pressen hittar en koppling mellan hans företag och scientologerna rasar aktiekursen och i ett slag utraderas alla miljoner. Någon måste få sota för det.