UGGLANS MÅNADSBOK

21 november - 20 december 2014

I mullbärsträdets skugga 

I mullbärsträdets skugga av John Grisham, 21 november - 20 december 2014, pris 199 kr

Den förmögne Seth Hubbard har hängt sig i ett träd på sina ägor i Mississippi. Hans testamente förklarar otvetydigt att ingen i familjen kommer att få ta del av arvet. Istället ska den enorma förmögenheten gå till hans hushållerska. Seths sista vilja väcker fler frågor än svar. Och vad hände egentligen hans sedan länge försvunne bror?

UGGLANS MÅNADSPOCKET

21 november- 20 december 2014

God Jul

God Jul av Jonas Karlsson, pris 49 kr

 

Det lackar mot jul i kommunhuset och ledningen diskuterar hur de ska kunna göra något festligt med husets fasad, trots nedskärningar och eventuella varsel. Lokalpressen bjuds in för att dokumentera projektet som vittnar om den fina lagandan som råder i kommunhuset. Men julpyntningen visar sig vara svårare att genomföra än man först har trott. När Gunvald på fritidsförvaltningen har svårt att förstå vikten av att samarbeta förbyts julglädjen till regelrätt krigsföring.

 

Nyheter

 

Evighetens rand

Evighetens rand av Ken Follett

Den östtyska läraren Rebecca Hoffman upptäcker att Stasi spionerar på henne och fattar ett hastigt beslut som kommer att påverka hennes familj för resten av livet. Juristen George Jakes blir rekryterad till Robert Kennedys justitiedepartement och befinner sig plötsligt mitt i kampen för medborgerliga rättigheter, samtidigt som han måste utkämpa en annan strid på det personliga planet. Cameron Dewar, sonson till en senator, går med på att bli spion, men tvingas inse att världen är en farlig plats.

 

Superlicious

Superlicious! av Sofi Fahrman

Efter succén med Bodylicious kommer nu radarparet Sofi Fahrman och Julia Fors med en helt ny hälsobok i samma boostande och inspirerande anda - Superlicious! Här tar Sofi och Julia Bodylicious-livsstilen ett steg längre.

 

Vi

Vi av David Nicholls 

"Jag såg fram emot att vi skulle bli gamla tillsammans. Du och jag, att vi skulle åldras och sedan dö tillsammans."
"Men Douglas, vilken normal människa skulle se fram emot det?"

Han bestämmer sig för att göra deras sista familjesemester till århundradets resa; en resa som kommer att föra dem alla närmare varandra, och vinna hans sons respekt. En resa som kommer att få Connie att bli förälskad i honom på nytt.

 

Jonny Liljas skuld

Jonny Liljas skuld av Olle Lönnaeus

Jonny Lilja, knarkspanare i Malmö, har nått botten. Hans fru har lämnat honom och speldjävulen är hans enda kvarvarande följeslagare. Efter ett förlorat pokerparti med skyhöga insatser står han dessutom i skuld till den jugoslaviske maffiabossen Jokovic. En skuld Jonny betalar av på genom att svika sitt yrke och sig själv. Efter att en kväll ha druckit ett par flaskor vin beger sig Jonny till Ravlunda skjutfält på Österlen för att göra slut på allt elände.

Helt enkelt

Helt enkelt av Tareq Taylor

I Helt enkelt har Tareq Taylor samlat de recept som ligger honom närmast om hjärtat och som han ständigt återkommer till. Det är lättlagad mat nästan alla rätter är lagade på Tareqs gamla utekök med en enda gasolplatta. Och som vanligt när Tareq är i farten ligger det mycket kärlek och omtanke också i uppläggningen och serveringen.

 

Lotus Blues 

Lotus blues av Kristina Ohlsson

En desperat man kommer till advokat Martin Benners kontor och berättar att hans syster behöver hjälp. Det är bara det att hans syster är död. Innan hon tog sitt liv erkände hon fem mord. Nu vill brodern ge henne upprättelse och samtidigt få hjälp med att hitta hennes försvunne son Mio.

Markus höst- och vintermat

Markus höst- och vintermat av Markus Aujalay

Välkommen till Markus kök! Hösten och vintern har många goda och intressanta råvaror att erbjuda. Och de traditionella mathelgerna lyser upp i vintermörkret. Här har Markus Aujalay samlat närmare 100 av sina årstidsfavoriter. Enkla, lättfattliga recept som förklaras steg för steg som gör att du kommer garanterat lyckas i köket.

Jordstorm

Jordstorm av Mons Kallentoft

En tidig majmorgon hittas en ung man död i ett dike intill Göta kanal. Han är naken, men kroppen bär inga synliga spår av våld och när Malin Fors och hennes kollegor anländer till platsen råder en märklig tystnad. Det är som om alla röster har dämpats. Mannen identifieras snart som Peder Åkerlund, före detta Sverigedemokrat, utesluten ur partiet på grund av sina rasistiska uttalanden men numera omvänd. Det visar sig att han har blivit mördad.

 

 

Konsten att skapa en tjej

Konsten att skapa en tjej av Caitlin Moran

Johanna Morrigan, 14 år, har skämt ut sig så fullständigt att hon beslutar sig för att återskapa sig själv som Dolly Wilde - snabbsnackande, hårdkrökande femme fatale i Doc Martens och trasiga strumpbyxor. Planen är att rädda sin fattiga familj genom att bli författare.