UGGLANS MÅNADSBOK

21 april - 20 maj 2015

Vår egen lilla hemlighet

Vår egen lilla hemlighet av Ninni Schulman, 21 april - 20 maj 2015, pris 199 kr

En kväll kommer socialsekreterare Anna-Karin Ehn inte hem från sitt arbete och maken anmäler henne försvunnen. Han vet att hon har blivit hotad och fruktar det värsta. Dagen därpå hittas Anna-Karins bil övergiven. När polisen kommer dit hittar man spår av blod i bilen och man misstänker att hon har utsatts för ett brott. Anna-Karin verkar ha levt ett helt vanligt liv med man och barn, men när man börjar skrapa på den prydliga ytan upptäcker man att hon har haft många fiender. 

UGGLANS MÅNADSPOCKET

21 april - 20 maj 2015

Karthago

Karthago av Joyce Carol Oates, 21 april - 20 maj 2015, pris 49 kr

Unga Cressida Mayfield försvinner i vildmarken utanför det lilla samhället Karthago, New York. Traktens invånare hjälper till i sökandet, men dagarna går utan något resultat. Den siste som tycks ha sett Cressida är systern Juliets före detta pojkvän, en ung Irakveteran som är svårt traumatiserad av sina krigserfarenheter. Misstankarna mot honom stärks, samtidigt som familjen Mayfield liv slås i spillror av sorgen efter en dotter som de kanske redan förlorade innan hon försvann.

 

Nyheter

 

Flickan framför muren

Flickan framför muren av Kristina Appelqvist

En tysk professor ska utses till hedersdoktor vid Västgöta universitet. Beslutet utlöser en storm av reaktioner på grund av professorns bakgrund i det forna DDR. Då högtiden närmar sig hotas rektor till livet. Trots massiv polisbevakning slutar ceremonin i en mardröm av ond bråd död. Forskaren Helena Waller dras motvilligt in i jakten på en gåtfull mördare.

Vårjakt i Rosengädda

Vårjakt i Rosengädda av Emma Hamberg

Tessan har allt ett eget barn, en egen restaurang, flera pappor till barnet samt en rik godsägare som tindrar förälskat åt hennes håll. Men att driva egen restaurang är inte hållbart om man ska stå för både maten, driften, disken, hålla ordning på den torftiga ekonomin och däremellan försöka vara en skön mamma.  Tessan önskar att hon hade hjälp av någon som dessutom inte vill ha betalt. En dag dyker just två sådana människor upp. Varför befinner de sig plötsligt i Rosengädda?

Betong i hem och trädgård

Betong i hem & trädgård av Susanna Zacke och Sania Hedengren

Betong är hetare än någonsin och känns helt rätt i den industriella inredningstrenden, men funkar även i mer romantiska miljöer. I boken ligger fokus på att bruksföremålen och tingen du gjuter ska fylla en funktion. Här finns något för alla!

Helveteselden

Helveteselden av Karin Fossum

I handlingens centrum står två ensamstående mödrar med varsin son, två familjer som på varsitt håll kämpar mot tillvarons torftighet och dåliga odds, män som svikit och familjehemligheter som får katastrofala följder.

Rött uppror

Rött uppror av Pierce Brown 

Darrow och hans sort har svikits och lurats. Snart upptäcker de att Mars har varit möjligt att bo på under en lång tid. Stora städer och vackra parker finns spridda över planeten. De röda och Darrow är inget annat än slavar som tjänar en dekadent härskande klass. Driven av hämnd och med längtan efter rättvisa offrar Darrow allt för att infiltrera det legendariska institutet, en skola för den dominerande klassen guld. Även om det innebär att han måste bli en av dem för att göra det.

 

Alla älskar grillat

Alla älskar grillat av Christian Hellberg

Följ med mästerkocken Christian Hellberg på en inspirationsresa i fem världsdelar. Här finns också recept på massor av goda tillbehör, röror, såser och efterrätter. I Råvaruskolan och Grillskolan får du handfast kunskap.

Trädgårdsform

Trädgårdsform av Karin Janrik och Viveka Ljungström

I "Trädgårdsform - vackrare trädgård med arkitektens verktyg" får vi lära oss att se och tänka som en trädgårdsarkitekt. Karin Janrik och Viveka Ljungström presenterar en omfattande guide som i 16 steg tar oss genom trädgårds­designens vindlande gångar så att vi själva kan formge vår drömträdgård.

Stefanos Italia, den stora itelienska kokboken

Stefanos Italia, den stora italienska kokboken av Stefano Catenacci

Italien är solen, maten, vinet och ett varmt mottagande men också elegans, konsten att skapa en rätt av få men perfekta råvaror. Det är ett kök som är känt och älskat över hela världen. Stefano Catenacci, en av Sveriges främsta kockar, har utökat och fördjupat sin uppskattade kokbok med 150 nya recept.

Medicis ring

Medicis ring av Jan Mårtenson

Johan Homan, den stillsamme antikhandlaren, lockas med på en semesterresa till Toscana av vännen Eric Gustafson. Målet är den medeltida byn Panicale där utvecklingen verkar ha stått stilla i hundratals år och med ett pittoreskt hotell som visar sig hysa en samling minst sagt udda stamgäster. Plötsligt avbryts den idylliska resan med händelser som ger oanade konsekvenser.