Ugglans Sommarkatalog 2015
Klicka för att bläddra.

Nyheter

 

Flickan framför muren

Flickan framför muren av Kristina Appelqvist

En tysk professor ska utses till hedersdoktor vid Västgöta universitet. Beslutet utlöser en storm av reaktioner på grund av professorns bakgrund i det forna DDR. Då högtiden närmar sig hotas rektor till livet. Trots massiv polisbevakning slutar ceremonin i en mardröm av ond bråd död. Forskaren Helena Waller dras motvilligt in i jakten på en gåtfull mördare.

Falleri, fallera, falleralla

Falleri, fallera, falleralla av Carin Gerhardsen

Teamet var helt klart ur form och medarbetarna snudd på aggressiva mot varandra. Atmosfären inne i bilen var så mättad av sorg och ilska att det var med lättnad de till slut klev ut och mötte den piskande yrsnön. Detta var en av de mest fasansfulla brottsplatser de någonsin hade upplevt. Två personer mördade på öppen gata i centrala Stockholm. En medelålders kvinna och en liten pojke, brutalt nedklubbade med en hammare. Och det var bara början. Början på slutet.

 

Tinas sommar

Tinas sommar av Tina Nordström

Nu är Tinas sommar här, fullproppad med recept på mat som kan ätas på stranden, på verandan eller i trädgårdsbersån. Här finns sommarrulle, strandhugg, grillat, sallader, såser och röror. Som alltid är det gott utan att vara krångligt. För inte vill man ägna större delen av sommaren i köket? Nej, gör som Tina – ät gott och få tid över till att slappa i hängmattan eller ligga på stranden...

Sköna, gröna sommar

Sköna, gröna sommar av Hannu Sarenström

Det är på trappan man lever sin sommar. Ett bra trapphäng är det bästa. Det är här man dricker sitt frukostkaffe, äter macka och akutlunchen. Dricker vin på kvällen om solen legat på, pratar i telefon, snackar med grannen eller myser med sin käresta, läser tidningen och äter croissanter som smular på stegen.

Vita spår

Vita spår av Emelie Schepp

Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord har en ung kvinna hittats död. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen.
Ett märkligt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Men det dröjer inte länge förrän utredningen blir mer personlig än hon har tänkt sig.

Järnblod

Järnblod av Liza Marklund

Annika Bengtzons syster Birgitta är försvunnen, vilket tvingar Annika att konfronteras med sitt förflutna. Samtidigt ser Kvällspressens papperstidning ut att gå i graven, men Schyman vill inte bli den som lade ner den svenska journalistiken.
Elfte och avslutande delen i Liza Marklunds succéserie.

Gurun i Pomonadalen

Gurun i Pomonadalen av Mikael Bergstrand

Efter vännen Yogis storslagna indiska bröllop återvänder Göran Borg till Sverige. Han är arbetslös, förhållandet knakar i fogarna och han dricker för mycket. Men så dyker Yogi upp i Sverige och tillsammans beger de sig till Pomonadalen på Österlen. Där blir Yogi mycket populär tack vare sitt stora hjärta och öppna sinne.

Rutiga kokboken

Rutiga kokboken

Grundkokboken med över 1500 recept för stora och små hushåll.

Almedalen har fallit

Almedalen har fallit av Erik Lewín

I skuggan av folkfesten i Almedalen tar sig en grupp tungt beväpnade män in genom ringmuren och deras attack är lika välplanerad som brutal. På mindre än en timme har de okända terroristerna tagit kontroll över Visby. Tusentals människor, inklusive statsministern och flera av näringslivets makthavare, tas som gisslan. Samtidigt som polis och militär försöker reda ut vem som ska leda landets styrkor fortsätter terroristerna sina planer och de ligger hela tiden minst ett steg före.