skolstart2015 front

Ladda ner katalog  icon Skolstartkatalog 2015 (3.06 MB)

Nyheter

 

Tinas sommar

Tinas sommar av Tina Nordström

Nu är Tinas sommar här, fullproppad med recept på mat som kan ätas på stranden, på verandan eller i trädgårdsbersån. Här finns sommarrulle, strandhugg, grillat, sallader, såser och röror. Som alltid är det gott utan att vara krångligt. För inte vill man ägna större delen av sommaren i köket? Nej, gör som Tina – ät gott och få tid över till att slappa i hängmattan eller ligga på stranden...

Good food

Good food av Kristin Kaspersen

I den här boken får du massor med inspiration, men också smarta tips på råvaror att börja din hälsosamma resa med. Kristin älskar frukt och bär, och det syns i recepten där du hittar grönsaker, juicer och rawfood. Maten i den här boken är således en härlig blandning av bra råvaror och fräscha smaksättningar. Och det är enkelt: bra vardagsmat som också funkar för dina barn.

 

Av egen kraft

Av egen kraft av Agneta Sjödin

Agneta berättar personligt om hur hon sökt efter och hittat fram till ett hållbart sätt att leva på – en balans mellan det fysiska, mentala, emotionella och andliga. Du får även flera träningstips, en mängd hälsosamma recept, samt råd om hur du kan hantera stress och vårda dina nära relationer. Med enkla medel kan du hitta en livsstil som får dig att må bra och göra sundare val i livet – av egen kraft!

 

Sköna, gröna sommar

Sköna, gröna sommar av Hannu Sarenström

Det är på trappan man lever sin sommar. Ett bra trapphäng är det bästa. Det är här man dricker sitt frukostkaffe, äter macka och akutlunchen. Dricker vin på kvällen om solen legat på, pratar i telefon, snackar med grannen eller myser med sin käresta, läser tidningen och äter croissanter som smular på stegen.

Järnblod

Järnblod av Liza Marklund

Annika Bengtzons syster Birgitta är försvunnen, vilket tvingar Annika att konfronteras med sitt förflutna. Samtidigt ser Kvällspressens papperstidning ut att gå i graven, men Schyman vill inte bli den som lade ner den svenska journalistiken.
Elfte och avslutande delen i Liza Marklunds succéserie.

Stjärnfall

Stjärnfall av Lars Wilderäng

Kampen fortsätter, i det nya dystopiska Sverige I den nya världen är elektroniken ett minne blott. Nu får människorna sätta sin tillit till de böcker som finns kvar, och den kunskap som fortfarande hittas hos yrkesmän och kvinnor. Överlevarna från perioden som kallas Nedsläckningen har efter tio år börjat vänja sig. Carlstens fästning är nu en plats att räkna med, även om missnöjet med Bohusläns allsmäktige landshövding Gustaf Silverbane växer. Folket kräver demokrati, men är de verkligen redo?

 

Gurun i Pomonadalen

Gurun i Pomonadalen av Mikael Bergstrand

Efter vännen Yogis storslagna indiska bröllop återvänder Göran Borg till Sverige. Han är arbetslös, förhållandet knakar i fogarna och han dricker för mycket. Men så dyker Yogi upp i Sverige och tillsammans beger de sig till Pomonadalen på Österlen. Där blir Yogi mycket populär tack vare sitt stora hjärta och öppna sinne.

Grey

Grey av E L James

Christian Grey kontrollerar allt i sitt liv. Men trots framgång och pengar är hans värld tom och innehållslös fram till den dagen då Anastacia Steele bokstavligen ramlar in på hans kontor och in i hans liv. Han försöker glömma henne men får istället uppleva känslor han aldrig varit i närheten av. Som ingen annan kvinna ser hon på sitt blygsamma sätt rakt igenom honom, förbi alla pengar, förbi alla framgångar och rakt in i hans iskalla sårade hjärta.

Det som inte dödar oss

Det som inte dödar oss av David Lagercrantz

Lisbeth Salander är rastlös. Hon medverkar i en hackerattack utan någon särskild anledning. Hon tar risker hon vanligtvis är noga med att undvika. Det är inte likt henne. En dag ringer professor Frans Balder, en ledande auktoritet inom AI-forskning, till Blomkvist. Balder säger sig sitta på världsavgörande information om amerikanska underrättelsetjänsten. Han har dessutom haft kontakt med en ung kvinnlig superhacker, som bär vissa likheter med en person Blomkvist känner väl.