UGGLANS MÅNADSBOK

21 mars - 20 april 2015

I händelse av min död

Öppnas i händelse av min död, 21 mars - 20 april 2015, pris 199 kr

Tänk dig att din man hade skrivit ett brev till dig som bara får öppnas efter hans död. Föreställ dig att brevet innehåller hans mörkaste hemlighet. En hemlighet som kan förstöra inte bara det liv och den familj ni har byggt tillsammans, utan också andras. Tänk dig att du hittar det här brevet när din man fortfarande lever.

UGGLANS MÅNADSPOCKET

21 mars - 20 april 2015

 

Märkta för livet

Märkta för livet av Emelie Schepp, 21 mars - 20 april 2015, pris 49 kr

En sommardag 1991 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus, utan minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån. Tjugoett år senare får hon, som åklagare, uppdraget att leda förundersökningen i ett mord på en chef på Migrationsverket. En mystisk pojke figurerar i utredningen och ju mer hon gräver i pojkens bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sitt eget mörka förflutna.

 

 

 

Nyheter

 

Mitt medelhavskök

Mitt Medelhavskök av Fernando Di Luca

Fernando di Luca bjuder in två professorer vid Karolinska Institutet, Mai-Lis Hellénius och Paolo Parini, för att samtala om varför den goda medelhavsmaten är så bra för oss. Här pratas det fritt om matminnen, livsnjutning, hälsa, kemi och statistik. Bland annat får vi lära oss om de hälsobringande så kallade polyfenolerna som enligt ny forskning kan vara den enskilt viktigaste fördelen med att äta på medelhavsvis.

Flickan framför muren

Flickan framför muren av Kristina Appelqvist

En tysk professor ska utses till hedersdoktor vid Västgöta universitet. Beslutet utlöser en storm av reaktioner på grund av professorns bakgrund i det forna DDR. Då högtiden närmar sig hotas rektor till livet. Trots massiv polisbevakning slutar ceremonin i en mardröm av ond bråd död. Forskaren Helena Waller dras motvilligt in i jakten på en gåtfull mördare.

Nelly Rapp och häxornas natt

Nelly Rapp och häxornas natt av Martin Widmark

Nelly och Valle går på kurs på Monsterakademin. Stärkta av sina nya monsterkunskaper tar de sig in hos en äkta häxmästare. Varje påsk lurar han iväg arga kvinnor till Blåkulla - förvandlade till häxor. Ska de lyckas stoppa häxmästaren från att förverkliga sin iskalla plan i år?

Stenänglar

Stenänglar av Kristina Ohlsson

Snart är det påsk och Simona ser fram emot att tillbringa en vecka med sin mormor i Åhus. Men något är fel. Mormor är trött och tankfull. Och Simona hör knarrande steg från Suckarnas rum. De stora stenstatyerna i trädgården flyttar sig hela tiden, och varifrån kommer de mystiska rösterna på de gamla kassettbanden?

Helveteselden

Helveteselden av Karin Fossum

I handlingens centrum står två ensamstående mödrar med varsin son, två familjer som på varsitt håll kämpar mot tillvarons torftighet och dåliga odds, män som svikit och familjehemligheter som får katastrofala följder.

Rött uppror

Rött uppror av Pierce Brown 

Darrow och hans sort har svikits och lurats. Snart upptäcker de att Mars har varit möjligt att bo på under en lång tid. Stora städer och vackra parker finns spridda över planeten. De röda och Darrow är inget annat än slavar som tjänar en dekadent härskande klass. Driven av hämnd och med längtan efter rättvisa offrar Darrow allt för att infiltrera det legendariska institutet, en skola för den dominerande klassen guld. Även om det innebär att han måste bli en av dem för att göra det.

 

Skuggan av ett liv

Skuggan av ett liv av Hilary Mantel

Hilary Mantels självbiografi Skuggan av ett liv är lika delar personlig historia och kvinnohistoria.

Trädgårdsform

Trädgårdsform av Karin Janrik och Viveka Ljungström

I "Trädgårdsform - vackrare trädgård med arkitektens verktyg" får vi lära oss att se och tänka som en trädgårdsarkitekt. Karin Janrik och Viveka Ljungström presenterar en omfattande guide som i 16 steg tar oss genom trädgårds­designens vindlande gångar så att vi själva kan formge vår drömträdgård.

Stefanos Italia, den stora itelienska kokboken

Stefanos Italia, den stora italienska kokboken av Stefano Catenacci

Italien är solen, maten, vinet och ett varmt mottagande men också elegans, konsten att skapa en rätt av få men perfekta råvaror. Det är ett kök som är känt och älskat över hela världen. Stefano Catenacci, en av Sveriges främsta kockar, har utökat och fördjupat sin uppskattade kokbok med 150 nya recept.