UGGLANS MÅNADSBOK

21 september - 20 oktober 2014

 

Ödesgudinnan på Salong d'Amour

Ödesgudinnan på Salong d'Amour av Anna Jansson, 21 september - 20 oktober 2014, pris 189 kr

På Södertorg i Visby ligger Salong d'Amour. När du kommer in på min frisersalong och jag frågar: "Vad kan jag göra för dig?" menar jag inte bara ditt hår. Jag menar: "Vad kan jag göra för dig i ditt liv?" Min ambition är större än att få till en fin klippning, den är att ge dig ett möte. Om du är en trogen kund och vågar se dig i min spegel kan allting hända.

 

 

 

UGGLANS MÅNADSPOCKET

21 september - 20 oktober 2014

 

Dimma över Darjeeling

Dimma över Darjeeling av Mikael Bergstrand, 21 september - 20 oktober 2014, pris 49 kr 

Göran följer med Yogi till Darjeeling för att inspektera den teplantage som Yogi köpt för sin svärfars pengar, och som ska bidra till finansieringen av det hela. Men den liknar inte på något sätt de vackra bilderna i säljarens prospekt, utan är i stort förfall. Så nu börjar istället jakten på lurendrejaren och kampen att återfå både pengarna och heder och ära för Yogi. De båda kumpanerna ger sig ut på en strapatsrik resa genom Indien som kommer att ställa dem på svåra prov och utmana deras vänskap.

Nyheter

 

Havskatten

Havskatten av Ann Rosman

I kretsarna runt kungen möter Karolina greve Douglas Lagercreutz, som snart visar sig bära på en skamlig hemlighet. En kväll i maj 2013 övar Marstrands deltidsbrandkår rökdykning inne på det anrika Turisthotellet, men övningarna avbryts när brandmännen hittar kroppen av en död man. Karin Adler vid kriminalpolisen i Göteborg kallas in för att utreda fallet.

Miriam om natten

Miriam om natten av Maria Nygren

Nittonåriga Miriam räddar livet på en tjej, Sofia, som därefter hamnar i koma. Sofias familj tror att Miriam är en nära vän till Sofia och drar in henne i sin krets. En krets som Miriam väldigt gärna vill tillhöra ...

Birgittas bästa

Birgittas bästa av Birgitta Rasmusson

Här har Birgitta Rasmusson valt sina absoluta favoriter bland de godaste kakorna hon vet över 40 recept att njuta av. Dessutom ger hon sina bästa baktips.

 

Björndansen

Björndansen av Anders Roslund & Stefan Thunberg

Allt är inövat. Sekund för sekund. Varje rörelse på plats. Det kommer inte finnas ett enda vittne som kan återge vad som hände. Inte en enda polis kommer hitta spår som leder till gärningsmännen. Efteråt är det berusning och lättnad. Många år tidigare, tre bröder som svetsas samman medan familjen går sönder. En pappa som lär dem att alltid slå tillbaka, en mamma som vill bryta sig loss.

Flickor som skimrar

Flickor som skimrar av Lauren Beukes

Den våldsamme luffaren Harper Curtis hamnar i ett hus som ger honom möjlighet att resa i tiden. Han använder det till att förfölja sina "flickor som skimrar" - unga kvinnor med hela livet framför sig. Tills han förgör dem. Kirby Mazrachis liv är förstört efter ett brutalt mordförsök. När Kirby undersöker sitt eget fall hittar hon de andra flickorna, de som inte klarade sig. 

 

Twist

Twist av Klas Östergren 

Twist är en berättelse om att utnyttja och bli utnyttjad. Den handlar om pengar som bytte händer när centrala Stockholm förvandlades för femtio år sedan. Men om mutor är en gråzon så har bedrägeriet i Twist också en verkligt svart sida, som berättaren bit för bit blir varse; de rörelser av pengar, information och inflytande som frigörs när muren mellan öst och väst faller i slutet av åttiotalet. Ingen går fri. Alla är med i spelet, motvilligt, ovetande eller av fri vilja.

Svarta vatten

Svarta vatten av Attica Locke

Svarta vatten är en laddad och nervkittlande kriminalroman som utspelar sig i 80-talets Texas. Advokaten Jay Porter dras mot sin vilja allt djupare in i ett mysterium vars förvecklingar leder ända till Houstons absoluta maktelit.

Pottungen

Pottungen av Anna Laestadius Larsson

Det är mars 1792 och Gustav III ligger död på Stockholms slott. På balkongen visar den nye regenten hertig Karl upp sig för folket. På borggården står Johanna som en gång var slottets pottunge med ett krampaktigt grepp om sin son Nils. Hon om någon vet vad hertigen är kapabel till. I en tid då de flesta försörjningsmöjligheter är stängda för en ogift mor är Johanna ändå fast besluten att glömma det som varit och skapa sig ett bättre liv. Men hur?

Markus höst- och vintermat

Markus höst- och vintermat av Markus Aujalay

Välkommen till Markus kök! Hösten och vintern har många goda och intressanta råvaror att erbjuda. Och de traditionella mathelgerna lyser upp i vintermörkret. Här har Markus Aujalay samlat närmare 100 av sina årstidsfavoriter. Enkla, lättfattliga recept som förklaras steg för steg som gör att du kommer garanterat lyckas i köket.