Nyheter

 

Konsten att höra hjärtslag

Hjärtats innersta röst av Jan-Philipp Sendker

Julia Win är framgångsrik advokat på Manhattan, men känner sig vilsen och utbränd. I ett försök att hitta tillbaka till sig själv återvänder hon till Burma, sin fars hemland. Där återförenas hon med den bror hon fann för tio år sedan och där får hon höra historien om Nu Nu, vars tragiska öde kommer att påverka Julias liv i grunden.

Sweet spots of New York

Sweet spots of New York av Roy Fares


Mästerkonditorn Roy Fares är tillbaka i USA. Och denna gång är det New York som finkammas i jakten på de allra bästa bakverken och sötsakerna. Roy guidar oss till både kända och okända konditorier och får med sig de bästa recepten på bland annat cookies, pajer, glass, cheesecakes, praliner och sundaes.

Varje dag är en fest

Varje dag är en fest av Catarina König

Vinnaren av Sveriges Mästerkock 2016!
När en matfashionista lagar mat blir det klassisk vardagslyx med rena smaker och snygga uppläggningar. Recept för en lyckad middagsbjudning: fräscha drinkar, aptitretande mingelmat, goda förrätter, maffiga huvudrätter och söta desserter. Dessutom fantastiska tips för fina uppläggningar!

Bodenfallet

Bodenfallet av Thomas Bodström och Lars Olof Lampers

Vad hände den 20-åriga Bodenflicka som försvann spårlöst efter ett besök hos en bekant i maj 2013 och hittades styckmördad i ett skogsområde några veckor senare? Första delen i en ny serie om Svenska brott.

Monstret i natten

Monstret i natten av Mats Strandberg

Dagen då Frank Steen fyller nio år händer något som förändrar hans liv. Grannen Alice hund Uffe råkar bita Frank i handen, och snart börjar Frank drömma mystiska drömmar. I drömmen är han täckt av lurvig päls och springer i skogen på fyra ben. Det enda han vill är att bli klappad, kliad mellan öronen och gosad med. Men varför blir alla så rädda?

Vågspel

Vågspel av Ann Rosman

Den 5 juni 1916 förliser det brittiska krigsfartyget HMS Hampshire utanför Orkneyöarna. Med sig till havsbotten tar det 700 man – och enligt ryktet också en dyrbar last. Nästan hundra år senare hittas en segelbåt hemmahörande i Marstrand drivande i samma vatten. På däck finner man blod och spår efter slagsmål. Göteborgspolisen Karin Adler kopplas in på fallet.

Halta hönans hotell

Halta hönans hotell av Viveca Lärn

Möt tobakshandlare Blomgren, krögaren Kabben, Emily, Baskermannen och alla andra i den avslutande delen i den älskade serien om de bångstyriga invånarna på Saltön och deras vänner och antagonister från Göteborg.

PAX Näcken

Näcken av Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson

Blodisande spänning i bok nummer 6 i PAX-serien. Något går fruktansvärt fel under skolans temadag, och Iris påstår att det är Näcken som ligger bakom händelserna. Näcken, ett vattenväxen som dränker sina offer bara för skojs skull...

Stora små lögner

Stora små lögner av Liane Moriarty

Den unga mamman Jane möts av kyliga blickar när hon flyttar in i idylliska Pirriwee med femårige Ziggy. Men Madeline och Celeste tar Jane under sina vingar när Ziggy blir anklagad för mobbning. Allt når sin våldsamma kulmen under den årliga föräldrakvällen …