UGGLANS MÅNADSBOK

21 maj - 20 juni 2015

 

Underbara Sverige

Underbara Sverige av Jesper Groftved, 21 maj - 20 juni 2015, pris 199 kr

Utflykter året runt från norr till söder för hela familjen. Besök vackra naturområden, viltparker, slott och borgar. Strosa i historiska städer och intressanta bruksmiljöer. Hitta till mindre och lite annorlunda museer, konstnärs- och författarhem med mera. Boken som är uppdelad i olika regioner har kartor och beskrivningar som ger förslag på olika utflykter för varje område. Vandrings- och cykelturer eller en vacker väg för bilturen. För respektive område finns 30-35 platser eller sevärdheter beskrivna.

 

 

 

 

 

UGGLANS MÅNADSPOCKET

21 maj - 20 juni 2015

I skymningen sjunger koltrasten

I skymningen sjunger koltrasten av Linda Olsson, pris 49 kr

En stark berättelse om ensamhet, vänskap, litteraturens kraft och de hisnande möjligheter som ryms i varje människas liv. Änkemannen Otto, den nyinflyttade Elisabeth och den unga serietecknaren Elias bor i samma trappuppgång på Söder i Stockholm. De har alla hamnat i en återvändsgränd i livet och lever ensamma i sina lägenheter. En dag hamnar en bokförsändelse som egentligen skulle till Elisabeth hos Elias. Han knackar på hos henne flera gånger för att lämna boken, men konstigt nog öppnar hon inte. Elisabeth flyter in i Elias serier och blir till en figur som han kallar Koltrasten. 

 

 

 

Ugglans Sommarkatalog 2015
Klicka för att bläddra.

Nyheter

 

Flickan framför muren

Flickan framför muren av Kristina Appelqvist

En tysk professor ska utses till hedersdoktor vid Västgöta universitet. Beslutet utlöser en storm av reaktioner på grund av professorns bakgrund i det forna DDR. Då högtiden närmar sig hotas rektor till livet. Trots massiv polisbevakning slutar ceremonin i en mardröm av ond bråd död. Forskaren Helena Waller dras motvilligt in i jakten på en gåtfull mördare.

Vårjakt i Rosengädda

Vårjakt i Rosengädda av Emma Hamberg

Tessan har allt ett eget barn, en egen restaurang, flera pappor till barnet samt en rik godsägare som tindrar förälskat åt hennes håll. Men att driva egen restaurang är inte hållbart om man ska stå för både maten, driften, disken, hålla ordning på den torftiga ekonomin och däremellan försöka vara en skön mamma.  Tessan önskar att hon hade hjälp av någon som dessutom inte vill ha betalt. En dag dyker just två sådana människor upp. Varför befinner de sig plötsligt i Rosengädda?

Falleri, fallera, falleralla

Falleri, fallera, falleralla av Carin Gerhardsen

Teamet var helt klart ur form och medarbetarna snudd på aggressiva mot varandra. Atmosfären inne i bilen var så mättad av sorg och ilska att det var med lättnad de till slut klev ut och mötte den piskande yrsnön. Detta var en av de mest fasansfulla brottsplatser de någonsin hade upplevt. Två personer mördade på öppen gata i centrala Stockholm. En medelålders kvinna och en liten pojke, brutalt nedklubbade med en hammare. Och det var bara början. Början på slutet.

 

Alla älskar grillat

Alla älskar grillat av Christian Hellberg

Följ med mästerkocken Christian Hellberg på en inspirationsresa i fem världsdelar. Här finns också recept på massor av goda tillbehör, röror, såser och efterrätter. I Råvaruskolan och Grillskolan får du handfast kunskap.

Boken om Pippi Långstrump

Boken om Pippi Långstrump av Astrid Lindgren

Boken om Pippi Långstrump innehåller det bästa och det mesta av Pippis äventyr som tidigare publicerats i de tre böckerna Pippi Långstrump (1945), Pippi Långstrump går ombord (1946) och Pippi Långstrump i Söderhavet (1948). Till 70-årsjubileet av Pippis "födelse" har boken försetts med reviderade och restaurerade färgbilder och texten är reviderad av författaren. Resultatet: En lyxig Pippi-utgåva för 2000-talets barn!

Sköna, gröna sommar

Sköna, gröna sommar av Hannu Sarenström

Det är på trappan man lever sin sommar. Ett bra trapphäng är det bästa. Det är här man dricker sitt frukostkaffe, äter macka och akutlunchen. Dricker vin på kvällen om solen legat på, pratar i telefon, snackar med grannen eller myser med sin käresta, läser tidningen och äter croissanter som smular på stegen.

Trädgårdsform

Trädgårdsform av Karin Janrik och Viveka Ljungström

I "Trädgårdsform - vackrare trädgård med arkitektens verktyg" får vi lära oss att se och tänka som en trädgårdsarkitekt. Karin Janrik och Viveka Ljungström presenterar en omfattande guide som i 16 steg tar oss genom trädgårds­designens vindlande gångar så att vi själva kan formge vår drömträdgård.

Gurun i Pomonadalen

Gurun i Pomonadalen av Mikael Bergstrand

Efter vännen Yogis storslagna indiska bröllop återvänder Göran Borg till Sverige. Han är arbetslös, förhållandet knakar i fogarna och han dricker för mycket. Men så dyker Yogi upp i Sverige och tillsammans beger de sig till Pomonadalen på Österlen. Där blir Yogi mycket populär tack vare sitt stora hjärta och öppna sinne.

Rutiga kokboken

Rutiga kokboken

Grundkokboken med över 1500 recept för stora och små hushåll.